#83 HAUNTED BY ALGORITHMS I SHU LEA CHEANG

3-3-2017Novo i prvo Femkanje ove godine, donosi vam još jedan radio esej i prvi deo razgovora snimljenih u Parizu. Krajem januara, Katarina je posetila izložbu Haunted by Algorithms [21. Jan – 5. Mart 2017] gde je porazgovarala sa umetnicima, kustosima i koordinatorima projekta Džef Gesom (Jeff Guess) i Gvenolom Vagon (Gwenola Wagon).

Nakon osvrta na veoma interesantno istraživanje o progonu algoritmima i medijumima medija, moći ćete da čujete razgovor sa poznatom umetnicom Šu Leom Čeng (Shu Lea Cheang), jednom od najistaknutijih ličnosti medijske umetnosti, sajberfeminizma i pionira internet arta.

>>>

Details

#25 ROUGE UMETNIČKA GRUPA

18.9.2013.

Rouge je umetnička grupa koju su osnovale Jelena Fužinato i Bojana Stamenković. Obe umetnice su diplomirale na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bojana Stamenković (1986. Čačak, Srbija) je trenutno na Doktorskim umetničkim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu , a Jelena Fužinato (1984. Prnjavor BiH/ Novi Sad, Srbija/ Berlin, Nemačka) na master studijama na Institutu za umetnost u kontekstu na Univerzitetu umetnosti u Berlinu.
Sa nama pričaju o svojim projektima, dok čekamo otvaranje njihove izložbe (20h) “Može li žena stvoriti veliko delo?” u Kulturnom centru Grad od 18. do 23.09.

>>>

Details